A B C D E F G H I K L R S T V Z

Impregneren

Impregneren van leer tijdens de productie

Leer is geïmpregneerd of waterafstotend om het meer waterdicht te maken. Hier spreekt de specialist in de productie van hydrofoob leer. Impregneren is met name vereist voor leer dat van nature gevoelig is voor vocht en vuil. Dit geldt voor al het leer met open poriën, zoals suède (nubuck en suède) en anilineleer. Om ze weerbestendiger te maken, worden deze leersoorten meestal in de leerlooierij gehydrofobeerd.

Imprägnierung Vergleich

Leer impregneren na de productie

De impregnering na productie wordt meestal als spray aangebracht. Waterdicht makende sprays zijn verkrijgbaar bij elk warenhuis of schoenenwinkel. Het meest effectief zijn die op basis van oplosmiddelen, omdat ze het leer waterafstotende eigenschappen geven. Voor de eerste impregnatie moeten de sprays in meerdere lagen worden aangebracht en tussendoor moeten ze drogen. Maar zelfs met een goede impregnering mag gevoelig leer niet aan alle weersomstandigheden worden blootgesteld. Naast bescherming tegen vocht heeft het geïmpregneerde leer, afhankelijk van het gebruik, ook hydratatie nodig, zodat het zacht blijft en niet vervaagt.

Imprägnierung Leder

Waarop bij het impregneren van leer gelet moet worden

Het nadeel van spuitbusimpregnaties zijn de ingrediënten. Buiten toegepast, is de toepassing meestal probleemloos. De sprays mogen niet in gesloten leefruimtes worden gebruikt, omdat ze boven een bepaalde concentratie in de lucht schadelijk zijn voor de gezondheid.
Impregnaties hebben geen verzorgende eigenschappen! Ze bieden slechts beperkte bescherming en worden helaas vaak ten onrechte gehouden voor de volledige “leerverzorging”. In tegenstelling tot impregneren moet leerverzorging het leer zo lang mogelijk in goede staat houden.

Imprägnierung Leder Wichtig

Gusti Leer waterproof producten

Ook al is leer relatief eenvoudig waterdicht te maken, toch hebben we tassen met een waterdichte functie. Waarom?

Omdat vooral bij tassen vocht van binnenuit in het leer kan doordringen, is een voering van waterafstotend materiaal de moeite waard. Maar kijk zelf maar!

In onze winkel vind je veel verschillende tassen, die niet alleen mooi zijn, maar ook heel functioneel en vooral - waterafstotend van buiten en van binnen. Let maar eens op ons kleine waterproof symbool! 

 

geraadpleegde bronnen: (22.01.2019)

  • www.leder-info(punkt)de/index.php/Impr%C3%A4gnierung

  • www.lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Impr%C3%A4gnierung

Onze producten

Quinn model Quinn
leren toilettas make-up tas waterdichte voering zwart leer
49,95 €
Marc Marc
leren shopper tote bag handtas schoudertas leer
119,95 €
Judith A. Judith A.
leren stuurtas bagagedragertas fietsslot tas fietstas tas vintage bruin leer
29,95 €
Cameron 15" model Cameron 15"
cameratas inzet inlay inzet voor fototas inlay voor tas inzet voor tas Maat M grijs leer
13,95 € 16,95 €
gusti-leer.nl Reviews with ekomi.nl