A B C D E F G H I K L R S T V Z

Anilineleer

Anilineleer

Wat is anilineleer?

Anilineleer is in een vat met aniline pigmenten door en door geverfd leer. Het is glad leder met open poriën zonder een pigmentlaag op de bovenkant zodat de natuurlijke textuur van de huid nog zichtbaar is. Anilineleer is mooi en kostbaar leer. Het leer voelt sopel, zacht en warm aan. Anilineleer met open poriën zonder enige bescherming wordt ook wel "zuiver anilineleer" of "zuiver aniline" genoemd. Pogingen om de naam "anilineleer" te vervangen door "natuurlijk leer", om verwarring te vermijden met de giftige stof aniline, zijn nooit succesvol geweest.

Anilinleder Möbelleder

Eigenschappen van anilineleer

Aniline leer voelt zacht en aangenaam aan. Maar het is ook erg kwetsbaar en vlekgevoelig . Als het leer vochtig wordt, dringt het vocht door de open poriën snel het leer binnen en zo ontstaan snel vlekken in het leer. Anilineleer is ook sterk gevoelig voor verkleuring door zonlicht. Goed onderhoud is bij deze leersoort erg belangrijk.

Anilinleder Semianilinleder

Toepassing van anilineleer

Anilineleer wordt bijna overal toegepast; als meubelleer, leren tassen, schoenleer of leren kleding. Als autoleer wordt het minder vaak gebruikt. Voor anilineleer komt alleen absoluut foutloze huid in aanmerking, omdat de oppervlaktestructuur van de huid volledig zichtbaar blijft. Leer met littekens, insectenbeten of verhardingen is niet geschikt. Omdat gave huiden zeldzaam zijn, is anilineleer duurder dan gepigmenteerd leer.

Meer informatie over de verschillende leersoorten vind je in deze video:

Geraadpleegde bronnen: (12.02.2019)

  • leder-info(punt)nl/index.php?title=Anilineleer
  • lcknederland(punt)nl/c-1494235/aniline-leder/
  • lederenleer(punt)nl/leer-soorten.aspx
  • gusti-leder(punt)de/lexikon/anilinleder

 

Onze producten

Moreno A. Moreno A.
leren rugzak fietsrugzak cityrugzak incl. plaat voor vrouwen dames vintage bruin leer
vanaf 94,95 €
Cecilia model Cecilia
leren shopper tote bag handtas hengseltas rits bruin leer
84,95 €
Asher Asher
leren klembord clipboard organizer vintage bruin leer
49,95 €
gusti-leer.nl Reviews with ekomi.nl