A B C D E F G H I K L R S T V Z

Leerreiniging

Leerreiniging

Leerreiniging algemeen

Leer is doorgaans een gevoelig materiaal, dat een goede verzorging vereist. De leersoort speelt hierbij ook een grote rol. Wij leggen je uit hoe je leer op de juiste manier reinigt en waar je op moet letten.

Gladleer reinigen: geitenleer en rundleer

Bevrijd eerst het leer van grove viezigheid voordat je begint met de reiniging Bevochtig vervolgens een zachte doek met gedestilleerd water en veeg voorzichtig over de vuile plek van het leer. Waarom gedestilleerd water? -Om kalkvlekken in het leer te voorkomen! Let op: Het gladleer niet compleet doorweken, probeer daarna om de overgebleven viezigheid met een vochtige doek te deppen (niet wrijven). Lukt dat niet, omdat de vlekken te hardnekkig zijn? Probeer dan een leerreinigingsmiddel voor gladleer van een vakwinkel of een drogisterij. → een ander alternatief is haarshampoo in lauwwarm, gedestilleerd water doen en daarmee de vlekken behandelen. Over het algemeen moet je grote oppervlaktes leer niet tegelijkertijd reinigen, maar in etappes. Laat eerst het deel drogen, dat behandeld is voordat je verder gaat met het volgende stuk. Belangrijk is om het leer na de reiniging goed te laten drogen voordat het weer gebruikt wordt. Als het leer droog is, is het nog nodig om het leer met na te behandelen met leerverzorgingsproducten, bijenwas en/of impregneerspray.

Lederreinigung Ziegenleder Rindsleder Glattleder

Gladleer reinigen: Buffelleer

Lederreinigung Büffelleder Glattleder

Gebruik van reinigingsbenzine op leer

Bevochtig een schone, zachte witte doek licht met de leer reinigingsbenzine en ga over de vettige plekken. Vooral bij ´open´ leer (suède, analineleer etc.) hoef je maar kort met de doek over het leer te gaan om randen en vlekken in het leer te vermijden. Laat tussendoor zowel de doek als het leer telkens eerst drogen om te kunnen zien of het heeft geholpen. Niet alle vetvlekken kunnen volledig verwijderd worden en overmatig gebruik van de reinigingsbenzine kan voor beschadigingen zorgen. Het is beter om op tijd te stoppen met de reinigings als je merkt dat het niet werkt en om professionele hulp te vragen. Na de reiniging met de leer reinigingsbenzine moet het leer met een leerverzorgingsproduct weer opnieuw beschermd worden tegen vuil en vloeistoffen.

Gebruik van vetloze spray

Besproei de vetvlekken met een dun laagje spray en besproei grote stukken van naad tot naad om kleurverschil te voorkomen. Laat de spray goed inwerken en als de betreffende plek volledig opgedroogd is, is het nodig het product nog na te behandelen met leerverzorgingsproducten.

Gebruik van schuurpapier voor leer

Belangrijk is om zo fijn mogelijk schuurpapier (bij voorkeur 600 korrel) te gebruiken zodat het product niet beschadigt. Het schuurpapier voorzichtig cirkelvormig over het leer bewegen en ribbels en diepe krassen vermijden.

Lederreinigung Trockenreinigung Lederschleifpad

Geaadpleegde bronnen (13-06-2019)

  • demeubelreiniger(punt)nl/analine-leer-reinigen-en-onderhouden/
  • gusti-leder(punt)de/Lexicon/detail/id/123

 

Onze producten

Cecilia model Cecilia
leren shopper tote bag handtas hengseltas rits bruin leer
84,95 €
Dominic model Dominic
leren schoudertas handtas festivaltas vintage zwart leer
39,95 €
Bobbie 13" model Bobbie 13"
leren rugzak collegerugzak cityrugzak vintage bruin leer
79,95 €
gusti-leer.nl Reviews with ekomi.nl