A B C D E F G H I K L R S T V Z

Leergeur verwijderen

Leergeur verwijderen

Algemeen

Leer is gemaakt van gelooide dierenhuiden. De nerf van het leer kan sterke geuren opnemen, zoals de 'nieuwe leergeur' van het looien. Om deze geuren uit leer te krijgen kun je meerdere methodes uitproberen. Als je geduld hebt, kun je het leer ook laten verouderen, waarbij de geur vanzelf minder wordt.

Methodes om leergeur te verwijderen

Luchten

ls het leer te intens ruikt, kun je er het beste mee omgaan door toch frisse lucht te krijgen. Er moet voor worden gezorgd dat het leer niet koud, vochtig of zelfs nat wordt, omdat dit de ongewenste geur kan versterken.

Krantenpapier

Verpak het leer in krantenpapier of pakpapier. Krantenpapier is poreus, en zal de leergeur absorberen. Controleer altijd of het leren voorwerp en ook het papier helemaal droog is. Wikkel het leren voorwerp in krantenpapier en leg het in een doos. Sluit de doos af en laat deze een tot twee dagen dicht.

Azijn,/p>

Maak het leer schoon met een azijnoplossing. Het zuur in azijn helpt om vieze luchtjes tegen te gaan. De geur van azijn, die veel mensen onaangenaam vinden, zal samen met de andere vieze geuren uit het leer verdampen.

Essig Ledergeruch entfernen

Zuiveringszout of bakpoeder

Zuiveringszout en bakpoeder nemen vieze luchtjes goed op en zijn veilig om op leer te gebruiken. Stop het leren voorwerp in een kussensloop of plastic zak. Strooi een dunne laag zuiveringszout of bakpoeder over het oppervlak van het leer. Knoop het uiteinde van de zak of kussensloop dicht. Laat het voorwerp 24 uur in de zak liggen. Zuig het zuiveringszout of bakpoeder voorzichtig op met een stofzuiger of veeg het weg met een schone doek.

Natron Backpulver Entfernung Ledergeruch

Leerreiniger of leerwasmiddel

Als niets anders heeft geholpen, kun je leer ook met een speciaal leerwasmiddel in de wasmachine wassen. Als je dit te drastisch vindt, kun je het leer ook behandelen met een speciale leerreiniger. Hierna het leer wel goed invetten !

In deze video zie je, hoe je leergeur kunt verwijderen:

Professionele reiniging

Als het leer na het gebruiken van huismiddeltjes of een ander reinigingsmiddel nog steeds stinkt, is het tijd om met het voorwerp naar een schoenhersteller te gaan om het daar professioneel te laten reinigen.

Geraadpleegde bronnen: (27.02.2019)

  • gusti-leder(punt)de/Lexicon/detail/id/126
  • beautyandvintage(punt)com/2018/06/24/geur-uit-leer-verwijderen/
  • nl.wikihow(punt)com/Vieze-luchtjes-uit-leer-krijgen

 

Onze producten

Moreno A. Moreno A.
leren rugzak fietsrugzak cityrugzak incl. plaat voor vrouwen dames vintage bruin leer
vanaf 89,95 €
gusti-leer.nl Reviews with ekomi.nl