A B C D E F G H I K L R S T V Z

Foutjes in het leer

Bij de term leerfouten gaat het over gebreken in het afgewerkte leer, die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door beschadiging van de ongelooide huid of fouten tijdens opslag.

Kleurfouten in het leer

Verkleuring kan zo'n leerfout opleveren. Deze verkleuringen zijn het gevolg van onvoldoende kleurfixatie door te sterk geconcentreerde kleurstoffen of onvoldoende uitwassen na het verven. Kleurfouten worden veroorzaakt door niet-dekkende kleuringen; ze worden vaak nog duidelijker zichtbaar door andere beschadigingen.

Farbfehler Leder

Vettige uitslag in het leer

Een vettige uitslag is vooral te zien op vethoudend leer, zoals lamsleer. Dit gebeurt in een productie, waarvoor een verhoogde omgevingstemperatuur vereist is. Als het looimiddel tijdens het looien nogal ongelijk verdeeld is, kunnen er looimiddelvlekken op het leer worden gevonden. Een ongelijke nerfzijde van het leer met een onderliggende holte is gebaseerd op een huidafwijking bij het dier. Dit wordt losnervigheid genoemd.

Fettausschlag Leder

Leerfoutjes door veehouding in de vrije uitloop

Leerfoutjes kunnen echter ook in de dierenhuid zelf voorkomen. Dit zijn littekens of onregelmatigheden in het nerfpatroon van het leer, die kunnen voorkomen bij dieren, die met vrije uitloop zijn grootgebracht. We waarderen deze bijzonderheid, die aan onze Gusti Leer nature producten hun vintage charme verleent.

Lederfehler Freilandhaltung

 

geraadpleegde bron (Zugriff 25.01.2019):

  • lederzentrum(punkt)de/wiki/index.php/Lederfehler

Gusti Leer nature

Max model Max
leren schoudertas laptoptas werktas vintage bruin leer
84,95 €
Therese model Therese
leren handtas tas shopper tote bag vintage bruin leer
79,95 € 84,95 €
Eleanor model Eleanor
leren rugzak collegerugzak cityrugzak vintage bruin leer
89,95 €
Ranya model Ranya
leren portemonnee damesportemonnee vintage bruin leer
24,95 €
gusti-leer.nl Reviews with ekomi.nl