A B C D E F G H I K L R S T V Z

Controleren van onze producenten

Bij de productie van Gusti Leer producten staan ​​waarden als dierenwelzijn, duurzaamheid en mensenrechten voorop. Wij zijn onderworpen aan de internationale norm SA8000, die tot doel heeft de arbeidsomstandigheden van werknemers wereldwijd te verbeteren. Daarnaast hebben we eigen maatregelen genomen om de arbeidsveiligheid en de contractuele afspraken tegen kinderarbeid te bewaken. Dankzij onze medewerkers ter plaatse, die minstens één keer per maand onaangekondigd bij onze producenten langskomen, kunnen we onze contractpartners heel goed controleren.

                                  

Verloop van de controles:

Het algemene verloop van onze inspecties is het controleren van de natte gebieden, waar chemicaliën worden gebruikt om het leer te behandelen. Daarnaast worden de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften voor de werknemers, die met chemicaliën werken gecontroleerd. Ons beleid vereist, dat deze werknemers ter bescherming handschoenen en laarzen dragen. Een ander punt dat op alle afdelingen wordt gecontroleerd, is kinderarbeid. Ons doel is om kinderarbeid onder de 15 jaar in India tegen te gaan. Hierover moet elke producent een contract ondertekenen, waarin staat, dat kinderen onder geen beding mogen worden tewerkgesteld. 

We kiezen de data voor onze controles willekeurig, maar zorgen ervoor dat de bezoeken gelijkmatig over de maand worden verdeeld. Daarnaast hebben onze medewerkers ter plaatse ID-kaarten bij zich voor het geval iemand ze wil controleren.

gusti-leer.nl Reviews with ekomi.nl