Onderhoud van nature producten

Zorgtips voor Gusti Leder nature tassen

Care Tips for Gusti Leder nature

Eindelijk is-ie daar! Jouw Gusti Leer tas! Maar voordat je de tas mee naar buiten neemt, hebben we nog een aantal tips voor je.

De eerste stap richting geluk

Om lang van jouw Gusti Leer tas te kunnen genieten moet je hem natuurlijk koesteren. Als je de tas uitgepakt hebt, kun je hem het beste meteen impregneren. Hiervoor kun je een normale impregneerspray gebruiken. Zo is jouw tas optimaal beschermd tegen vochtigheid en zonlicht.

Waarom ruikt mijn tas zo sterk?

Is de geur van jouw nieuwe tas zeer sterk? Niet schrikken! Soms gebeurt het dat de tassen sterk ruiken omdat ze natuurlijk geproduceerd en plantaardig gelooid zijn. Hang je tas een paar minuten buiten om hem te luchten. Door regelmatig gebruik verdwijnt de intensieve geur en alleen de kenmerkende, aangename geur van leer blijft. Als je niet zo lang wilt wachten, kun je bijvoorbeeld ook kleine zakjes lavendel of andere geurzakjes in de tas leggen.

Gusti Leder nature scratches example

Nieuw gekocht en al krassen op de tas?

Ons leer komt van in de vrije natuur levende geiten uit India. Daar in de woestijn bevinden zich veel bedreigingen voor de huid, zoals doornstruiken. Eenmaal eraan hangen blijven en er ontstaat onmiddellijk een kras. Maar dat laat weer duidelijk zien hoe natuurlijk onze producten zijn. Erger je je aan krassen op je tas? Geen probleem!

Neem een leerbeschermer op basis van bijenwas en een doek of sponsje. 

Bevochtig de doek of spons, maar zorg ervoor dat deze niet te nat wordt. Dan stip je de  bijenwas voorzichtig op de krassen en masseert het erin. Door de bijenwas worden de krassen donkerder en daardoor minder zichtbaar. Dit effect versterkt natuurlijk de individuele look en charme van je tas.

Let op: Het aanbrengen van een middel met bijenwas werkt ook als een extra impregnering, maar maakt het leer wel iets donkerder.

Gusti Leder nature loose threads example

Waarom zie ik zo veel draden?

Onze tassen zijn handgemaakt. Daarom kan het soms gebeuren dat de draden niet werden afgesneden. Ook hier heb je de mogelijkheid om zelf te handelen! Pak gewoon een nagelschaartje en snijd voorzichtig de draden af. Zorg ervoor dat je niet te dichtbij de naden komt.

Waarom zitten er vlekjes op mijn tas?

Ook hier is het motto: cool blijven! Deze vlekken zijn niet erg en makkelijk te verwijderen. Het zijn alleen sporen van talg. Ons leer is een natuurlijk product, dat vettig kan zijn. Daardoor worden deze witte vlekken veroorzaakt. Je kunt met een droog doek of spons voorzichtig over de sporen wrijven en de vlekken zijn snel verdwenen!

Laatst bekeken