Standaard verzending: 3,50 €
30 dagen herroepingsrecht

Hoe verzorg ik mijn nieuwe tas?

Gusti Leder studio care tips

Eindelijk is ze daar! Jouw Gusti Leer tas! Maar voordat je de tas mee naar buiten neemt, hebben we nog een aantal tips voor jou.

De eerste stap richting geluk

Om lang iets van jouw Gusti Leer tas te hebben moet je ze natuurlijk koesteren. Als je de tas uitgepakt hebt, ga je het best meteen impregneren. Ervoor kun je een normaal impregneerspray gebruiken. Zo is jouw tas optimaal beschermd voor vochtigheid en zonlicht. Anders is jouw Gusti Leder studio tas heel robuust en bijna onverwoestbaar. daardoor is ze een beminnelijke en ongecompliceerde metgezel.

Welke leerzorg producten moet ik gebruiken?

Voor een optimale leerzorg van jouw Gusti Leder studio tas moet je de zorg op de aard van de leer aanpassen. Suède, ruw leder of glad leer - hier vindt je voor elk leer het perfecte leerzorg product, waardoor het leer nog steeds in 50 jaar soepel en zacht is.

Zorg tips voor Gusti Leder nature tassen

Care Tips for Gusti Leder nature

Eindelijk is ze daar! Jouw Gusti Leer tas! Maar voordat je de tas mee naar buiten neemt, hebben we nog een aantal tips voor jou.

De eerste stap richting geluk

Om lang iets van jouw Gusti Leer tas te hebben moet je ze natuurlijk koesteren. Als je de tas uitgepakt hebt, ga je het best meteen impregneren. Ervoor kun je een normaal impregneerspray gebruiken. Zo is jouw tas optimaal beschermd voor vochtigheid en zonlicht.

Waarom ruikt mijn tas zo intensief?

Is de geur van jouw nieuwe tas zeer sterk? Niet schrikken! Soms gebeurt het dat de tassen sterk ruiken omdat ze natuurlijk geproduceerd en plantaardig gelooid zijn. Hang jouw tas een paar minuten naar buiten om ze te luchten. Door regelmatige gebruik verdwijnt de intensieve geur en alleen de kenmerkende, aangename geur van leer zou blijven. Als je niet zo lang wilt wachten, kun je bijvoorbeeld ook kleine lavendel zakken of zo in de tas leggen.

Gusti Leder nature scratches example

Nieuw gekocht en al krassen op de tas?

Onze leer komt van vrije uitloop levende geiten uit India. Daar in de woestijn zijn vele gevaren voor de huid, zoals doornstruiken. Eenmaal eraan hangen blijven en POW! er ontstaat onmiddellijk een schram. Maar dat laat weer duidelijk zien hoe natuurlijk onze producten zijn. Erger je krassen op je zak? Geen probleem!

Neem een leder beschermer op basis van bijenwas en een doek of sponsje. Vocht de doek of spons, maar zorg ervoor dat het niet te nat wordt. Dan stip het bijenwas voorzichtig op de krassen en wrijft het in. Door het bijenwas worden de krassen donker daardoor minder zichtbaar. Dit effect versterkt natuurlijk de individuele look en charme van jouw zak.

Let op: Het aanbrengen van een bijenwas middel zorg dient ook als een extra impregnering, maar dit maakt het leer iets donkerder.

Gusti Leder nature loose threads example

Waarom zie ik zo vele draden?

Onze tassen zijn handgemaakt. Daarom kan het soms gebeuren dat de draden niet werden gesneden. Ook hier heb je de mogelijkheid om zelf te handelen! Snap je gewoon een nagelschaartje uit het bad en snijd voorzichtig de draden. Zorg ervoor dat je niet te dichtbij op de naden komt.

Waarom zijn er vlekjes op mijn zak?

Ook hier is het motto: cool blijven! Deze vlekken zijn niet erg en makkelijk te verwijderen. Het zijn alleen sporen van talg. Ons leer is een natuurlijk product, dat kan vette. Daardoor worden deze lelijke witte randen veroorzaakt. Hier kun je met een droog doek of spons voorzichtig over de sporen wrijven en de vlekken zijn verdwenen meteen!

Laatst bekeken