Hoe verzorg ik mijn nieuwe tas?

Gusti Leder studio care tips

Eindelijk is ze daar! Jouw Gusti Leer tas! Maar voordat je de tas mee naar buiten neemt, hebben we nog een aantal tips voor jou.

De eerste stap richting geluk

Om lang van jouw Gusti Leer tas te kunnen genieten moet je deze natuurlijk koesteren. Als je de tas uitgepakt hebt, kun je hem het beste meteen impregneren. Hierrvoor kun je een normale impregneerspray gebruiken. Zo is jouw tas optimaal beschermd tegen vochtigheid en zonlicht. Verder is jouw Gusti Leder studio tas heel stevig en bijna onverwoestbaar. Daardoor wordt hij een geliefde en ongecompliceerde metgezel.

Welke leerverzorgings-producten moet ik gebruiken?

Voor een optimale verzorging van jouw Gusti Leder studio tas moet je de zorg aanpassen aan de leersoort. Suède, ruw leer of glad leer - hier vind je voor elk leer het perfecte leerverzorgings-product, dat zordt dat het leer ne 50 jaar nog steeds soepel en zacht is.

Zorg tips voor Gusti Leder nature tassen

Care Tips for Gusti Leder nature

Is de geur van jouw nieuwe tas heel sterk? Niet schrikken! Soms gebeurt het dat de tassen sterk ruiken omdat ze natuurlijk geproduceerd en plantaardig gelooid zijn. Hang je tas een paar minuten buiten om hem te luchten. Door regelmatige gebruik verdwijnt de intensieve geur en alleen de kenmerkende, aangename geur van leer resteert. Als je niet zo lang wilt wachten, kun je bijvoorbeeld ook kleine lavendel zakjes of zo in de tas leggen.

Gusti Leder nature scratches example

Nieuw gekocht en al krassen op de tas?

Ons leer komt van vrije uitloop levende geiten uit India. Daar in de woestijn loeren veel gevaren voor de huid, zoals doornstruiken. Eenmaal eraan hangen blijven en er ontstaat onmiddellijk een schram. Maar dat laat weer duidelijk zien hoe natuurlijk onze producten zijn. Erger je je aan je krassen op je tas? Geen probleem!

Neem een leerbeschermer op basis van bijenwas en een doek of sponsje. Bevochtig de doek of spons, maar zorg ervoor dat het niet te nat wordt. Dan stip je de bijenwas voorzichtig op de krassen en wrijft het in. Door de bijenwas worden de krassen donkerder en daardoor minder zichtbaar. Dit effect versterkt natuurlijk de individuele look en charme van jouw tas.

Let op: Het aanbrengen van een bijenwas-middel dient ook als een extra impregnering, maar dit maakt het leer wel iets donkerder.

Gusti Leder nature loose threads example

Waarom zie ik zo veel losse draden?

Onze tassen zijn handgemaakt. Daarom kan het soms gebeuren dat de draden niet werden afgesneden. Ook hier heb je de mogelijkheid om zelf te handelen! Pak gewoon een nagelschaartje en snijd voorzichtig de draden af. Zorg ervoor dat je niet te dichtbij de naden komt.

Waarom zitten er vlekjes op mijn tas?

Ook hier is het motto: cool blijven! Deze vlekken zijn onschuldig en makkelijk te verwijderen. Het zijn alleen sporen van talg. Ons leer is een natuurlijk product, dat wat vettig kan zijn. Daardoor worden deze lelijke witte randen veroorzaakt. Hier kun je met een droge doek of spons voorzichtig over de vlekken wrijven en dan verdwijnen ze meteen!

Laatst bekeken